Onze smaakmakers

Lokale en ambachtelijke smaakmakers.

Lokkal wil lokaal en ambachtelijk eten makkelijker beschikbaar maken voor iedereen. Daarom werken we uitsluitend samen met boeren, telers en producenten uit België. Allemaal lokale en vaak kleinere specialisten in hun vakgebied én dat proef je! We noemen ze onze smaakmakers.

Ontdek alle smaakmakers in onze app

Van de bron tot het bord.

Onze producten zijn kraakvers. Dat krijgen we geregeld door ze rechtstreeks in te kopen bij onze smaakmakers. Wij bezorgen je boodschappen, recht van de bron, gekoeld bij jou thuis. Als dat niet gemakkelijk is!

Ontdek alle producten in onze app
Lokale handelaars met kwalitatieve producten

Maak kennis met enkele van onze smaakmakers.

Ook smaakmaker worden? Stuur een mailtje naar
sourcing@lokkal.be
KRIKET
KRIKET

KRIKET is een Brusselse start-up gestart door broer en zus Michiel en Anneleen. Toen ze het enorme potentieel van de krekel als alternatieve eiwitbron ontdekten, gingen ze aan de slag in de keuken om ‘het perfecte tussendoortje’ op de markt te brengen. Gezond & lekker.

MURO
MURO

MURO is een Belgisch – Portugese familieonderneming met zijn eigen boomgaard gelegen in Portugal. We zijn verantwoordelijk voor het ganse proces van aanplanten van de olijfbomen tem het bottelen van de olijfolie. Het bottelen zelf gebeurd in België.

BARÚ
BARÚ

Gunther D’hondt en Maarten Krikken wilden het favoriete snoepje uit hun kindertijd heruitvinden: marshmallows of ‘spekken’. De luchtige wolkjes van Barú worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten en overgoten met een laagje knapperige chocolade.

Les Tartes de Françoise
Les Tartes de Françoise

Taarten & quiches voor elke dag. Je hoeft niet te wachten op een speciale gelegenheid om van onze taarten en quiches te genieten! Onze smakelijke hartige taarten en quiches zijn dé perfecte eenvoudige en evenwichtige maaltijd.

Provamel
Provamel

Water in wijn veranderen is misschien wat veel gevraagd, maar met de Provamel-producten kan je tal van plantaardige gerechten maken, en dat is misschien nog veel lekkerder. Provamel biedt heerlijk plantaardige, biologische en duurzame producten aan waaronder drinks, alternatieven voor yoghurt, melk en nog veel meer.

Brussels Ketjep
Brussels Ketjep

In 2010 was er in Brussel een ketje ( bengel in brussels dialect ) die geloofde in een hele nieuwe ketchup met meer tomaten voor meer smaak. Na twee jaar van fine tuning, was het eerste Belgische ketchup merk, Brussels Ketjep, geboren en was het een onmiddellijk succes.

Chocolat Essentiel
Chocolat Essentiel

Gezonde chocolade?! Al de pralines zijn gemaakt uit biologische cacao en honing speciaal geselecteerd om een natuurlijke bron van ijzer, koper en chroom te zijn. Om die reden stimuleren ze het geheugen en de concentratie.

Emiel De Roeck & zonen
Emiel De Roeck & zonen

Deze toonaangevende groothandel in verse groenten en fruit is gespecialiseerd in citrusvruchten met hun eigen merk, Stephanie. Een van de voornaamste troeven is het directe contact met de Europese en overzeese leveranciers.

Jacob's Taste
Jacob's Taste

Bij Jacob's Taste zijn de kernwoorden ambacht, pure smaken, herkenbare gerechten, lekker eten en lokale producten. De lokale huischefs van Jacob's Taste maken dagelijks overheerlijke en verse gerechten voor Lokkal.

Beauvoords Bakhuis
Beauvoords Bakhuis

Bakken kunnen ze bij het Beauvoords Bakhuis beter dan wie ook. Als derde generatie pannenkoekenbakkers gebruiken ze nog altijd het artisanale recept van hun grootmoeder.

Davai Delicious Dumplings
Davai Delicious Dumplings

'Dumplings' is een koepelterm voor verschillende variaties gevulde pasta. Ze komen in alle kleuren, vormen en smaken. Deze Davai Dumplings zijn plantaardig, vegan & biologisch.

Mathias Nijs
Mathias Nijs

Ik ben Mathias Nijs, huischef van Lokkal. Mijn passie voor de goede lokale keuken, geef ik wekelijks aan jullie door via mijn recepten op de website van "beter eten van bij ons".

Clarembeau
Clarembeau

Frédéric Clarembeau, de oprichter van Clarembeau die sinds 2017 chocolade en andere zoetigheden produceert met enkel eerlijke en lokale producten.

Sweet Cuberdons
Sweet Cuberdons

De neuzekes of de cuberdon, wie kent ze niet? Het kegelvormige snoepje wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gedeeltelijk met de hand gemaakt.

Morango Fruits
Morango Fruits

Verse aardbeien van half maart tot en met de eindejaarsfeesten? Daarvoor moet je bij Morango zijn! Of vanaf nu ook bij Lokkal in de app.

Hustin
Hustin

Philippe Hustin, de oprichter van het familiebedrijf start begin 1960 in het hartje van Glaaien, Luik. Zowel appelen als peren worden er op zorgzame wijze geteeld.

Biogeitenboerderij De Volle Maan
Biogeitenboerderij De Volle Maan

Hier grazen de geiten zoveel mogelijk buiten. Vanaf de eerste zonnige dagen, tot soms wel november vind je ze op onze omliggende weilanden. Tot op de dag van vandaag wordt alles handgemaakt.

Les Chocolats d'Edouard
Les Chocolats d'Edouard

Met meerdere internationale prijzen in de chocoladewereld op zijn palmares is het duidelijk dat Edouard zich onderscheid met zijn creatieve producten.

Siroperie Artisanale d'Aubel
Siroperie Artisanale d'Aubel

Ambachtelijke producten met ingrediënten van hoge kwaliteit en een know-how die van generatie tot generatie doorgegeven wordt. De siroopfabriek in Aubel blijft zo een familiebedrijf.

LIQ
LIQ

Jorgo Struyve en Nicolas Destoop, 2 Belgische ondernemers die het nieuwe speelse ijs-sorbetmerk LiQ lanceerden. LiQ is niet zomaar een ijsje. Het is een manier van leven & genieten.

Bodhi's Ice Cream
Bodhi's Ice Cream

Bodhi’s Ice Cream verrast je telkens weer met een explosie van overheerlijke smaken. Dit ijs is niet alleen bijzonder lekker, je voelt je er ook extra goed bij.

Keurslager Bart Vingerhoets
Keurslager Bart Vingerhoets

Deze keurslagerij heeft 36 jaar ervaring achter zijn naam staan nadat Bart op 23-jarige leeftijd met zijn vrouw Anne hun zelfstandige slagerij openden in Mechelen.

Kaasaffineurs Van Tricht
Kaasaffineurs Van Tricht

In 1978 nam Michel Van Tricht de zaak over van zijn vader. Van kaasspecialisatie was er toen nog geen sprake, maar daar kwam met de komst van Michel verandering in.

Bel'Croquette
Bel'Croquette

Bel'Croquette. Dat zijn trotse Belgische kroketten met een eerlijke smaak. Eens je ze hebt geproefd wil je geen andere meer. Deze handgerolde kroketten worden gemaakt met eerlijke & echte producten.

Azwijn
Azwijn

Na een intensief jaar hebben ze met trots in 2017 de puur & ongefilterde azijn aan de wereld getoond. Door de lokale appelsoorten Jonagold & Elstar te combineren, bottelen ze met liefde de authenticiteit van Zwijndrecht.

Gr'EAT Granola
Gr'EAT Granola

Great Granola is een biologische en glutenvrije granola, zelfgebakken in België en gebaseerd op een zelfgemaakt recept. Het is niet enkel gezond maar ook superlekker!

Soepmie
Soepmie

Mieke & Elisabeth, de twee energieke dames achter het bedrijf Soepmie dat sinds 2010 bestaat. Vers, biologisch, vegetarisch en met een natuurlijke houdbaarheid worden er wekelijks honderden liters soep bereid.

Alchemist Bottled Cocktails
Alchemist Bottled Cocktails

Het Alchemist verhaal start drie jaar geleden achter de schoolbanken als afstudeerproject. Door het succes is ondertussen de stap gezet van student naar full time ondernemer.

Evlier
Evlier

Bij elke keukenprins(es) vind je de typische specerijenpotjes van Evlier. Ze zijn hun “schatten van smaak”. Sinds 1947 maken ze deel uit van onze Bourgondische traditie van verfijnde kwaliteit.

Pastati
Pastati

Passie voor verse pasta : Na een jarenlange carrière in het bedrijfsleven, besloot Kristl De Loose haar tweede passie te volgen: de Italiaanse keuken en de authentieke verse pasta.

Breydel
Breydel

Breydel staat voor op en top Belgisch vlees vervaardigd op ambachtelijke wijze. Om liefhebbers te laten genieten is kwaliteit voor ons een topprioriteit. We kiezen voluit voor eerlijk, lokaal, enig, expert en fier.

Noyen
Noyen

Eerlijke aanpak. Heerlijke smaak. 100 Jaar geleden begon Noyen als een Gentse slagerij. Intussen is de vierde generatie al aan de slag in dit Evergemse vleesbedrijf, gespecialiseerd in een heerlijk assortiment van pensen.

Bio De Trog
Bio De Trog

Op smaak worden er bij De Trog nooit compromissen gesloten. De Franse broodcultuur is hierin leidend voor de ontwikkelingen. Dag in dag uit bakt een gepassioneerd team uw overheerlijk ambachtelijk bio brood.

Clover Gin
Clover Gin

Kwalitatieve topgin van 3 Antwerpse zussen. Na het verlaten van het nest in 2015 besloten ze samen aan een ambitieuze reis te beginnen. Een unieke botanische gin werd het resultaat.

Melkerhei
Melkerhei

In de glooiende velden van het Hageland, tussen Oplinter en Zoutleeuw, ligt de Melkerhei. Hier vindt u de puurste zuivelproducten uit de streek. Rauwe melk. Vol, vers en recht van de koe.

Brouwerij Het Anker
Brouwerij Het Anker

verwierf doorheen de jaren internationale bekendheid, exporteert naar meer dan 40 landen en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. Getuige hiervan de vele internationale prijzen en onderscheidingen.

The Mocktail Club
The Mocktail Club

2 zussen, 2 creatieve breinen achter The Mocktail Club. Rond haar 18e werd Marie intolerant voor alcohol. Al gauw stoorde ze zich aan het beperkte aanbod alternatieven voor alcoholische dranken. Daar wou ze wat aan veranderen.

Bonrill
Bonrill

De vraag bij BonRill is niet of het een vlees- of een visvervanger is. Vegetarisch eten mag geen probleem zijn en daarom verlagen we de drempel door smaakvolle producten te maken met enige herkenbaarheid.

Brussels Beer Project
Brussels Beer Project

is enkele jaren -geen eeuwen- oud. Het project is geboren in 2013 onder het impuls van twee Beer liefhebbers, Olivier & Sébastien. Ondertussen zijn ze met meer dan 20 BPP'ers, met éénzelfde passie ; BIER.

De Ambachterie
De Ambachterie

Dennis & Ellen, 2 gepassioneerde mensen die De Ambachterie op de kaart zetten. Een Zeeuws bedrijf, dat gespecialiseerd is in het maken van allerhande ambachtelijke kroketten en bitterballen.

Yugen Kombucha
Yugen Kombucha

Yugen Komucha is het resultaat van een hardwerkend team dat er naar streeft het algemeen welzijn van de mens te bevorderen. Dit door gezonde dranken aan te bieden als alternatief voor de traditionele frisdranken.

Gimber
Gimber

Dimitri was op zoek naar een drankje dat zijn smaakpapillen kon opfleuren, zonder er een licht gevoel in het hoofd aan over te houden. Omdat hij er geen kon vinden, creëerde hij het zelf. GIMBER

Het Viskraam
Het Viskraam

Het Viskraam handelt rechtstreeks met de beste veilingen, vissers en viskwekers. Zo kunnen onze ervaren vis specialisten u immers dag na dag de meest kwalitatieve vis verser dan vers aanbieden.

Bel'Uva
Bel'Uva

Bel'Uva produceert dranken met verschillende technieken. De alcoholische dranken worden geproduceerd in een ambachtelijke distillatieketel. Onze dranken hebben elk jaar een uniek karakter.

Dierendonck
Dierendonck

Ambacht & passie zijn de sleutelwoorden. Ze maken dat we zijn wie we nu zijn: beenhouwers in hart en nieren. Met respect voor onze dieren, natuur en liefde voor de smaak. Dit zijn de waarden en normen waar we voor staan.

Ritchie
Ritchie

En daar heb je kleine Jan Verlinden in de brouwerij in Lubbeek. Toen het ijverige medewerkertje van papa Ritchie-brouwer, nu geestelijke vader van Ritchie 2.0.

Lilalou Biscuits
Lilalou Biscuits

Als mama van 2 kinderen was Evelien reeds lange tijd op zoek om verantwoord gezonde en lekkere koeken mee te geven naar school. Want je wil als ouder het beste voor je kinderen.

Meatier
Meatier

Meer dan 20 jaar geleden, lang voor het begrip korte keten ingang vond, kochten we onze eerste runderen. Om ze in onze historische Schoorbakke-hoeve met de beste zorgen te omringen en te verwennen.

Altoni Kelderman
Altoni Kelderman

Altoni wordt in vele keukens bereid. Niet alleen restaurants maar ook exclusieve events en de betere brasseries zijn reeds jarenlang klant. Het brede assortiment biedt aan vele segmenten een keuze met als basis kwaliteit.

Boer Olivier
Boer Olivier

Hoewel hij geen klassieke landbouwopleiding gevolgd heb, zit het boeren in zijn bloed. Hij heeft niet alleen veel van zijn vader geleerd, maar is zelf op zoek gegaan naar een verantwoorde manier van boeren.

Hollebeekhoeve
Hollebeekhoeve

Het bereiden van dagverse zuivelproducten van uitzonderlijke smaak en kwaliteit, daar is de Holleekhoeve in gespecialiseerd. Elke dag opnieuw wordt de melk binnen de 24u verwerkt en of verpakt.

Pur Natur
Pur Natur

Het merk Pur Natur wil biologische yoghurt, desserten en verse kaas op een nieuwe manier brengen: De beste smaak - Een sobere eerlijke verpakking - 100% biologisch.

Rascal Tastebuddies
Rascal Tastebuddies

Geboren en getogen op het platteland heeft Niels altijd al iets gehad met verse, lokale producten. De Rascal tastebuddies bestaan allemaal uit echte, lokale ingrediënten die vol smaak zitten.

Jouw product in de Lokkal-app

Goesting in Lokkal?

Download de app
1e bestelling = €10 korting
(min bestelling v €50)
Bedankt voor je interesse in Lokkal! De downloadlink is onderweg.
Oops! Something went wrong while submitting the form.