Winterdip? 5 tips tegen de winterblues

Voel je je moe, somber en lusteloos? Geen paniek, door de koude en donkere dagen kampen heel wat mensen met een winterdip. Gelukkig zijn er enkele makkelijke manieren om komaf te maken met dat futloze gevoel.

Wat te doen tegen een winterdip?

1. Ga naar buiten

De moed om te sporten is hoogstwaarschijnlijk ver te zoeken, maar bewegen is écht een goede manier om je beter te voelen. Een korte wandeling in de frisse buitenlucht kan al wonderen doen! Zorg ervoor dat je overdag zoveel mogelijk buiten vertoeft, want voldoende zonlicht zorgt ervoor dat ons lichaam vitamine D kan aanmaken. Vitamine D is broodnodig voor de opname van calcium uit onze voeding, dat op zijn beurt zorgt voor gezonde tanden, botten en spieren.

2. Zet vette vis op het menu

Vette vis zit boordevol omega 3-vetzuren. Deze vetzuren zijn essentieel voor de aanmaak van serotonine, beter bekend als het 'gelukshormoon'. Kies jouw favoriete vis uit het assortiment van onze smaakmaker Vis & Dis en eet je in geen tijd weer helemaal happy.

3. Eet voldoende eieren, zuivel en kaas

Eiwitrijke voeding, zoals eieren, melk en kaas, draagt niet alleen bij aan de aanmaak van serotonine, maar helpt ons lichaam ook bij het produceren van melatonine. Dit hormoon regelt ons slaap- en waakritme. Eet bij het ontbijt bijvoorbeeld een kakelvers eitje of smeuïge yoghurt, drink regelmatig een glaasje (choco)melk of serveer kaasblokjes bij het aperitief.

4. Ga voor groene groenten

Spinazie, broccoli en andere groene groenten zijn een uitstekende bron van B-vitamines én ze krikken je magnesiumvoorraad op. B-vitamines geven je een energieboost en magnesium werkt stressverlagend.

5. Vervang suikerrijke snacks door noten

Noten en zaden zitten boordevol vezels, gezonde vetten, eiwitten en vitaminen. Kortom, ze zijn een véél beter alternatief voor die zak chips of dat pak koekjes. Neem dus liever een handvol noten als tussendoortje, meng wat chiazaad door je yoghurt, of bak een heerlijk brood met lijnzaad.

Ontdek al ons lekkers tegen de winterdip in onze app!

Meer artikelen

6/1/2022

Maak kennis met onze smaakmaker Jos Theys

20/1/2022

7 redenen om voor Lokkal te kiezen

6/1/2022

Verloren maandag: maak zelf worstenbroodjes en appelbollen

Goesting in Lokkal?

Download de app
1e bestelling = €10 korting
(min bestelling v €50)
Bedankt voor je interesse in Lokkal! De downloadlink is onderweg.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
app store logoplay store logo