De lekkerste streekproducten uit België

Welke streekproducten ken jij nog niet?

We weten al langer dan vandaag dat Belgen welbekende bourgondiërs zijn. In elke grootstad kan je meerdere delicatessen terugvinden die gekend zijn over heel de wereld. Maar weet jij welke dat allemaal zijn?

Belgisch, beroemd en befaamd

Vlaamse Stoverij

Niet alle specialiteiten kan je koppelen aan een streek of regio. Zo zijn deze 3 koplopers alom bekend in ons kleine landje. Vlaamse stoverij, balletjes in tomatensaus en vol-au-vent, op-en-top klassieke gerechten die je op de menukaart van elke brasserie treft en ook razend populair zijn in de Lokkal-app. Op ambachtelijke wijze gemaakt samen met passie en oog voortraditie door smaakmaker Dierendonck.

Antwerpen

Een ware klassieker die je in Antwerpen kan snoepen zijn de befaamde Antwerpse handjes. Een verwijzing naar de legende rond het ontstaan van Antwerpen waar de reus Druon Antigoonhanden afhakte van de voorbijvarende schippers die tol weigerde. Het recept achter de dessertkoekjes is simpel maar o zo lekker! Bij onze smaakmaker Philip’s Biscuits kan je de beste van ‘t Stad vinden. Naast de wereldbekende handjes heeft Antwerpen natuurlijk ook iets kleinere bekende delicatessen zoals Antwerpse pikantje kaas. Een kaas die het allemaal in huisheeft dankzij zijn unieke kruidenmelange. Perfect voor op je boterham of als hapje. Bij onze smaakmaker Keurslager Bart Vingerhoets kan je deze lekkernij ontdekken!

Gent

Het Gentse heeft ook wel een paar delicatessen op hun teller staan. Cuberdons of ook wel Gentse neuzen vind je bij verschillende kraampjes doorheen de stad. Ambachtelijk snoepgoed in de vorm van een, jawel, neus. Smaakmaker Sweet Cuberdon maakt de lekkerste voor jullie. Ook Gentse Keizer kaas is een welbekend streekproduct. De koning onder Belgische kazen met zijn romige en intense smaak.

Gentse Cuberdons

Neem een hap uit elke regio...

… Zonder het land te doorkruisen. Andere toppers zoals Breydelham (Breydel), hemelse ambachtelijke appel en perensiroop (Siroperie Artisanale d’Aubel), waanzinnig lekkere garnaalkroketten (De Ambachterie), goddelijke chocolade en alle andere bovenstaande lokale delicatessen ontdek je dankzij Lokkal, de versmarkt-app voor ambachtelijke en kraakverse producten zonder zelf een kilometer af te leggen. Bestel ze samen of apart via je telefoon en laat ze leveren tot bij jou aan de deur. Zo ben jij ook toerist in eigen land. Laat het smaken!

Meer artikelen

17/1/2022

Winterdip? 5 tips tegen de winterblues

6/1/2022

Maak kennis met onze smaakmaker Jos Theys

20/1/2022

7 redenen om voor Lokkal te kiezen

Goesting in Lokkal?

Download de app
1e bestelling = €10 korting
(min bestelling v €50)
Bedankt voor je interesse in Lokkal! De downloadlink is onderweg.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
app store logoplay store logo